Драма във финала за купата M&BM

Публикувано на пн, 19 окт. 2015
242 четения

Истинска драма беляза финалът на турнира за купата на M&BM, който събра най-добрите млади футболисти в региона, родени след 1 януари 2004 г. До мача за купата достигнаха познатите съперници от “Етър” и “Локомотив” (ГО). “Виолетовите” поведоха с 3:0 до 5-ата минута, но горнооряховци до края на мача успяха да изравнят и после се наложиха с 6:4 при дузпите.
В ДКС “Васил Левски” великотърновци започнаха устремно и до 5-ата минута вече водеха с 3:0 с два гола на Ивелин Иванов и един на Матео Николов. Гостите обаче се отърсиха от шока. Николай Дачев намали на 3:1, автогол върна интригата на терена, а пет минути преди края на редовното време Кристиян Дечев изравни. При дузпите възпитаниците на Лъчезар Русев бяха по-точни и грабнаха купата.
В спор за третото място “Изгрев 93” (Царевец) отнесе “Академик” (Св) с 8:1. За 5-6 място след 0:0 в редовното време “Янтра” (П. Тръмбеш) измъкна с 3:2 успеха срещу “Левски 1986” (Стражица). Седми са представителите на “Павликени”, ударили “Аркус” (Лясковец) с 10:3.
Турнирът продължи два дни, като осемте отбора бяха разпределени в две групи. В своя поток етърци нямаха никаква конкуренция и взеха три категорични победи, завършвайки на първо място с голова разлика 25:1. В другата група с две победи и едно реми начело излезе “Локомотив”, изпреварвайки само с един гол повече “Изгрев 93”.
Вратарите на “Етър” Росен Петров и Никос Рашков си поделиха приза за № 1 на своя пост. В награждаването им се включи и председателят на фен клуба на “Манчестър Юнайтед” Емил Йорданов, който добави постер на Кантона и суичър с емблемата на “червените дяволи”.
Ангел Паунов от “Локо” (ГО) стана най-добър защитник. Най-добър полузащитник е Елисей Чавдаров от “Академик”, а най-добър нападател – Ивелин Иванов от “Етър”.
Голмайстор на турнира с 8 попадения стана Кристиян Дечев от “Локомотив”. Александър Марков от “Етър” пък бе обявен за най-добър състезател. Най-техничен футболист е Константин Иванов от стражичани, а Борис Генчев от “Изгрев 93” е най-полезен състезател.
Купата за най-добър треньор получи наставникът на победителите Лъчезар Русев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново