Димитър Цеков спаси “Шапката на Капабланка”

Публикувано на пн, 22 май 2017
208 четения

Голмайсторът на ФК “Етър” за всички времена Димитър Цеков спечели поредното, този път предваканционно, издание на турнира на ветерани по бърз шахмат “Шапката на Капабланка”, което се провежда ежемесечно вече седма година в Клуба на пенсионера и инвалида “Втора младост”.
Майсторът на спорта Димитър Цеков с лекота се наложи над всичките си конкуренти и с изключителния резултат 8 точки от 9 възможни, без нито една загубена партия спечели почетния преходен приз. С това той на практика продължи съществуването на “Шапката на Капабланка”, тъй като в случай че заелият второто място (6.5 точки) о.р. Женя Кирвиков беше спечелил за трети пореден път, ценната реликва оставаше завинаги негово притежание.
Третото и четвъртото място с равни точки – по 5.5, и по допълнителни показатели си поделиха мс Иван Илийков и о.р. Атанас Атанасов. Арбитражът на състезанието и този път бе поверен на международния съдия мс Тончо Демирев.
От своя страна участниците и в двата турнира (предварителния и основния) използват случая да изразят своята благодарност към ръководството на клуба в лицето на г-н Христо Друмев и уредниците Сийка и Ангел Ангелови, без чиято добра воля и дейно участие нямаше да бъде възможно провеждането на нито едно от тези състезания, съобщи Живко Хлебаров.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново