“Железничарите” рухнаха срещу “Славия” – 0:3

Публикувано на пн, 22 май 2017
89 четения

“Локомотив” (ГО) загуби тежко с 0:3 като домакин в първа среща от полуфиналния плейаут за оставане в Първа лига. С успеха си играчите на “Славия” си осигуриха комфортен аванс преди реванша у дома.
Това беше и победен дебют за новия старши треньор на “белите” Златомир Загорчич. В герой на мача се превърна Ивайло Димитров, който заби два от головете.
След силно начало “белите” отстъпиха инициативата на домакините към 15-ата минута. Момчетата на треньора Александър Димитров обаче така и не успяха да създадат реално голово положение пред вратата на Георги Петков. В редките моменти, когато беше застрашен, ветеранът се намесваше авторитетно.
В 7-ата минута гол за “Славия” не беше зачетен заради засада на Сердеров. В 20-ата опасен удар на Стефан Велев прелетя покрай вратата на домакините. Секунди преди почивката Минчев проби отляво и центрира отлично в пеналта на домакините, Ивайло Димитров засече с глава и опъна мрежата за 0:1. В 49-ата минута Владислав Узунов опита топовен изстрел отдалеч, но Георги Петков изби в корнер. Девет минути по-късно гостите покачиха резултата. Сердер Сердеров с плътен шут от границата на наказателното поле простреля Банков за 0:2.
В 63-ата минута нов гол отчая съвсем “Локомотив”. Петко Христов изведе с перфектен пас Димитров зад защитата и Косъма с левия крак хладнокръвно стреля покрай Банков за 0:3.
Реваншът е днес на Националния стадион “Васил Левски”. Отпадналият от него ще играе най-вероятно срещу “Монтана”, загубил днес у дома от “Нефтохимик” с 1:3, за 13-ото място, даващо право на бараж срещу втория от Втора лига. 14-ият пък изпада директно.
“Локомотив”: Банков, Цонков, Кавдански, Фиданин, Джоман (64 Мадианга), Узунов, Ндонгала, Кифуети (65 Л. Генчев), Бен Отман (75 Рюстемов), Ндонг, Христов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново