Дениз Ахмедов донесе първата шампионска титла за Горна Оряховица през 2021 г.

Публикувано на чт, 18 февр. 2021
131 четения

В дебюта си на републиканско първенство състезателят на СКБ “Локомотив” Дениз Ахмедов стана шампион на България, след като отвя всичките си съперници. Така младият талант донесе първата титла за борбата и въобще за спорта на Г. Оряховица през 2021 г.
Държавното лично първенство по свободна борба за деца (4-6 клас) се проведе в Сливен, като участваха 273 състезатели от 53 клуба, сред които и 14 борци на “Локомотив”.
В категория 32 кг златен медал спечели Дениз Ахмедов. Той започна победния си поход с туш над Радослав Великов – син на световния шампион, чието име носи, който се състезава за клуб “Станка Златева”. Последва победа с технически туш над Асен Станков от Тутракан. С туш Дениз премина и през полуфинала, където се наложи над Георги Панталеев от Средец. На финала горнооряховският борец прегази с технически туш Благой Стоянов от Симеоновград.
Бронз в кат. 30 кг завоюва Илиян Ангелов, ученик на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица. Илиян тушира в първата си схватка Николай Николов от НСА. След това се наложи по точки 15:7 над Анил Какъров от “Черноморец” (Бс). Последва обаче загуба от шампиона Божидар Дамянов от Сандански, който все пак го изведе до репешажите. Там горнооряховчанинът победи Християн Лазаров от клуб “Станка Златева”, след което тушира Ангел Кирилов от “Беласица” (Петрич) и спечели бронзовия медал.
Никола Стоянов се завърна на тепиха с бронзов медал в кат. 66 кг. Никола победи по точки в първата си среща Денислав Стоянов от “Локомотив” (Пд). Във втория кръг тушира Михаил Геров от Стамболийски, но на полуфинала загуби от Християн Петров от Сандански. В схватката за 3-5 място Никола тушира Михаил Маринов от Сливен.
Много близо до медала беше и Ангел Троплев. Ангел започна ударно, туширайки последователно Ердем Халил от Момчилград и Йордан Христов в Сливен. В полуфинала беше много близо до трети туш, но съдийско недоглеждане го лиши от победата над Никифор Петров от Търговище. В схватката за бронзовия медал Ангел отстъпи на Георги Георгиев, също от Търговище.
Останалите представители на “Локомотив” в първенството – Светлозар Спасов в кат. 35 кг, Криситян Попов и Костадин Суванджиев в кат. 38 кг, Мартин Цонев и Даниел Сидеров в кат. 42 кг, Теодор Старирадев, Тодор Костадинов и Християн Лазаров в кат. 53 кг, Петър Мутафов в 59 кг и Михаил Дончев в кат. 73+, са предимно дебютанти и за пръв път участват на голямо състезание.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново