Антъни Иванов започна годината с две победи

Публикувано на ср, 13 ян. 2021
135 четения

Най-добрият ни плувец – великотърновецът Антъни Иванов, започна новата година с две победи. Осмият в света на 200 метра бътерфлай от първенството в Будапеща през 2017 г. участва във вътрешното състезание на университета, в който учи – “Вирджиния Тех” в САЩ.
21-годишният великотърновец записа победа в нестандартната дисциплина 1000 метра кроул с време 9.04.87 минути, което е четвъртото най-бързо в цялата история на университета. За него това бе първи старт в тази дисциплина.
Българинът спечели и на 200 метра бътерфлай, като победи Джоузеф Скуулинг. В старта на 100-метровата дистанция Иванов завърши втори след Скуулинг.
Следващото състезание на Антъни Иванов в Щатите е в събота, 16 януари.
Иванов е един от тримата български представители в плуването, които покриха норматив за участие в Олимпийските игри в Токио (заедно с Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров). Най-големият спортен форум на планетата беше отложен за 2021 година заради пандемията от коронавирус.
“Първото състезание за годината мина по-добре от очакваното. Пробвах нови дисциплини, постигнах лични времена. Токио е все по-близо, а аз съм все по-готов”, коментира Антъни Иванов в личния си профил в Инстаграм.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново