Димитър Бербатов започва в “Етър”!

Публикувано на вт, 12 ян. 2021
10458 четения

Димитър Бербатов ще стане най-вероятно официално част от треньорския екип на “Етър”, съобщи sport-vt.com. Очаква се още следващата седмица един от най-големите български футболисти да се присъедини към лагера на “виолетовите” в Южна България и да започне работа персонално с нападателите на “Етър”.

“Бербатов ще дойде да започне може би стаж в “Етър”. Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип”, заяви старши треньорът на “виолетовите” Александър Томаш.

Близкото приятелство на Томаш, Кючуков и Мирчев с Бербатов отдавна е известно на всички, то датира още от първите години на нападателя в ЦСКА. Преди време с неговото съдействие тримата бяха на стаж дори при Моуриньо.

“Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е”, коментира Томаш. Наставникът на “Етър” призна, че преди да подпише с “виолетовите”, е отказал далеч по-добра оферта заради условието, че трябва да отиде само с един от екипа си. “Екипът ми е нещо, което ме прави силен – всеки един от нас е силен в своите аспекти”, добави Томаш.

Димитър Бербатов неотдавна придоби лиценз “А” от Националната спортна академия, като следващата му стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА. Въпросният лиценз дава право да се ръководят мачове от родния елит, както и националните гарнитури на страната. Европейската централа обаче изисква, че обучението не може да започне, ако даден кандидат няма за определен период официално стаж като треньор във Втора лига или като помощник в Първа лига.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново