Антъни Иванов със значка “Златна България”

Публикувано на пн, 4 сеп. 2017
336 четения

Най-добрият български плувец Антъни Иванов и неговият треньор Николай Вакареев получиха наградите за най-добър спортист и треньор за месец юли. На церемонията в Пресклуб “България” присъстваха генералният секретар на федерацията Таня Богомилова и националният селекционер Кристиян Минковски. На Световното първенство за мъже в Будапеща 18-годишният великотърновец се класира за финал на 200 м бътерфлай, с което повтори успеха на родната школа отпреди 23 г. Мултирекордьорът бе отличен с традиционната значка “Златна България” от 14 карата злато, а Вакареев е първенец сред треньорите с 13 гласа. След връчването на наградите Антъни благодари на журналистите, че са гласували за него. Той сподели, че на световно първенство за юноши в САЩ, на което взе бронзов медал през миналата седмица, не е бил в най-добрата си форма както в Унгария. Въпреки това не смята, че му е било по-трудно от гледна точка на вътрешното напрежение, което е чувствал.
Вакареев е изготвил програма само от едно занимание на вода, вместо две. Това на сухо обаче ще бъде по-продължително. В него Антъни освен за подобряване на общото си физическо състояние ще има специални упражнения за старта. Те ще се провеждат във Велико Търново под ръководството на Георги Гетов.
Антъни ще пропусне европейското първенство по плуване на 25-метров басейн в Дания през декември, за да се концентрира върху образованието си. Той има предложения от няколко университета в САЩ, включително и от “Бръшляновата лига”. Талантът ще участва само в надпревари от вътрешния календар – турнирите “Бриз” в Бургас, “Руси Русев” в Стара Загора (октомври) и “Спринт” в Пловдив (ноември). Върховата му изява в края на годината ще е на държавния шампионат от 19 до 22 декември и на него ще атакува рекорда на 400 м св. стил.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново