Александър Нанков: “Ще помагам основно на школата”

Публикувано на чт, 5 ян. 2017
279 четения

“Етър” остава кандидат за “А” група, твърди досегашният шеф

Ще помагам на “Етър” основно за школата и с логистиката, но няма да остана председател на Управителния съвет, потвърди вчера Александър Нанков. В близките дни предстои заседание на управата, което ще избере нов шеф още преди старта на подготовката на 10 януари.
“Старите хора казват: “насила хубост не става”. Когато човек не е желан, няма смисъл да стои насила. С Георги Василев няма смисъл да влизам в полемики. Още в близките дни ще бъде избран нов председател на УС. Целите и амбициите трябва да останат същите и да се преследва влизане в “А” група.
Не е вярно, че не е планирана подготовка, лагери и контроли. Аз не съм човек, който ще захвърли нещо просто така. Планиран е лагер в Царско село от 16 до 27 януари. След това ще има втори лагер край морето от 2 до 12 февруари. Ще уточним допълнително дали в Балчик, или в Поморие. И на двете места ще има турнири. Работи се и по програмата на контролните срещи. Според мен са необходими 2-3 футболисти. Кои ще са – ще каже новият старши треньор, след като бъде назначен от бъдещия председател на Управителния съвет”, коментира Александър Нанков.
Според него клубът се развива добре. “Трудно е да тръгнеш от нулата и само за 3-4 години да си претендент за “А” група. Много добре се развива школата, която обхваща вече над 500 деца. Екипирани са, водят системна подготовка. “Етър” се ползва с име, зад което не стоя само аз, а целият административен и треньорски щаб на представителния отбор и на школата. Много е трудно да се направи колектив от личности и характери, които работят в една посока, а в момента “Етър” има този колектив, за което им благодаря на всички. Смятам, че клубът все по-осезаемо заема полагащото му се място в България. Така че нека се гледат делата, а не приказките”, добави Александър Нанков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново