6 отбора спорят за купата “Трифон Иванов”, днес е финалът

Публикувано на чт, 27 юли 2017
122 четения

Шест отбора спорят на стадион “Ивайло” за купата и отличията във второто издание на футболния детски турнир “Трифон Иванов”. Надпреварата бе открита вчера от зам.-кмета на В. Търново и председател на УС на “Етър” проф. Георги Камарашев и от председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев. И двамата пожелаха на малките футболисти успех в турнира и да победи най-добрият. “Ще продължим да правим този турнир и занапред през годините”, увери Бончо Генчев и благодари на кмета на Община В. Търново Даниел Панов, на президента на БФС Борислав Михайлов и на ОП “Спортни имоти”.
Освен от проф. Георги Камарашев и от Бончо Генчев, откриването на турнира бе уважено от майката на Трифон Иванов – леля Маринка, от председателя на комисията за младежта и спорта към Общината Мария Илчева, спортните експерти Йордан Дурчев и Георги Давидов, кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, на Поликраище – Димитър Тодоранов и други.
Надпреварата е за деца, родени след 1 януари 2006 г. и е на Футбол 9 (осем полеви играча плюс вратар).
В група “А” са отборите на “Етър”, “Черноморец” (Бургас) и ЦСКА-София, а в група “Б” – “Локомотив” (Горна Оряховица), “Левски” (София) и “Берое” (Стара Загора). В първите мачове “Черноморец” победи ЦСКА-София с 4:2, а “Левски” и “Берое” завършиха наравно, следобед и вечерта бяха мачовете на етърци срещу бургазлии и ЦСКА.
Днес, точно на рождената дата на легендарния бранител Трифон Иванов, са финалните двубои за разпределяне на местата от първо до четвърто. Финалът на турнира започва в 11:30 ч., закриването и награждаването на призьорите са веднага след последния съдийски сигнал, като освен отборните отличия ще бъде връчен приз и за “най-железен” състезател в памет на бронзовия медалист от САЩ-94.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново