“Баш Мечките” завършиха седми във финалите на “3х3 Бългapия Typ 2017”

Публикувано на чт, 27 юли 2017
271 четения

Отборът на “Баш Мечките” се представи най-добре от търновските участници във финалите на “3х3 Бългapия Typ 2017”. Явор Маринов, Митко Митков, Стилян Димитров и Стоил Аладжов загубиха само от двата най-силни отбора и завършиха на седмо място. Шампионът на страната бе определен на игрище на паркинга на “Арена Армеец”. Във финалите един срещу друг се изправиха 15-те най-добри отбора, участвали в 11-те турнира, организирани от федерацията по баскетбол и Българско баскетболно общество през 2017 година. Тимовете бяха разпределени в 4 предварителни групи. В група А се събраха “Баш Мечките”, “Провинцията” и бъдещият шампион “Братята”. Баш Мечките” победиха “Провинцията”, за която играха Пламен Личев, Александър Лилов, Георги Павлов, Румен Янакиев с 21:17 и отстъпиха пред “Братята” с 14:21 и заеха второ място в групата. “Провинцията” загуби от “Братята” с 10:21 и са на тринадесето място в крайното класиране. На четвъртфиналите “Баш Мечките” имаха малшанс да срещнат вицешампиона 3х3 team Sofia, от когото загубиха с 16:21.
В група С “Перестройка” в състав: Данаил Киров, Фуруа Брендакс, Атанас Даракчиев и Димитър Христов допуснаха три поражения и останаха 15-и. “Змейовете” от Полски Тръмбеш в състав Павел Георгиев, Александър Димитров, Венцислав Петров и Денислав Воденичаров инкасираха три загуби в група Б и не продължиха напред. Студентският шампион на 3х3 ВТУ, представен от Антон Диков, Антонио Станков, Евгени Иванов и Даниел Христов, записаха 1 победа и 2 загуби в група Д. ВТУ победи “Волтрон” с 21:16 и загуби от 3х3 team Sofia с 12:21 и от “64” с 14:21.
Три отбора завършиха с еднакъв точков актив, но по допълнителни показатели ВТУ остана четвърти в групата. Отборът на “Братята” в състав Любомир и Иван Лилови, Ивко Ивков и Ивайло Вучков стана шампион, побеждавайки на финала друг тим, тясно свързан с баскетбола в Ботевград, 3х3 Team Sofia на Радослав Кочев, Филип Каменов, Ростислав Тончев с 21:16. С успеха си във финалите “Братята” придобиха право в началото на месец август да се състезават в квалификационен турнир Чалънджър, от сериите на ФИБА в Румъния.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново