24 гола паднаха в областната група

Публикувано на чт, 2 апр. 2015
403 четения

24 гола паднаха в седемте мача от поредния кръг на северната “Б” областна група. Единствените победи на чужд терен спечелиха лидерите “Недан” и “Лато” (Алеково). Неданчани се наложиха с 3:2 като гости на “Спортист” (Върбовка), а алековчани разбиха с 3:0 “Устрем” (Масларево). В 20-ата минута след хубаво подаване Пламен Николов се отзова в непосредствена близост до вратата и вкара за “Лато”. После Личев стреля в далечния ъгъл за 0:2. Футболистите от Алеково продължиха да атакуват и в 65-ата минута Ченешков диретно от фаул направи победата класическа.
“Удар” (Б. черква) – “Вихър” 2:1
Гостите поведоха в 34- ата минута с гол на Цветелин Ганчев, а в 55-ата минута “Удар” остана в намален състав, след като капитанът на тима Мирослав Тотев удари без топка съперник и получи червен картон. Това обаче не попречи на домакините да обърнат мача. Владимир Дечев с глава изравни, а малко след това и радановчани останаха с човек по-малко, като бе изгонен Илхан Дамазов. “Удар” нанесе своя удар в 83-ата минута, когато влезлият като резерва Антон Иванов със силен удар вкара за 2:1, а после удари и гредата.
“Атлетик” – “Светкавица” 2:2
Гостите от Михалци изпуснаха дузпа преди почивката чрез Николай Боянов, но после Марин ги изведе напред с прехвърлящ удар – 0:1. Домакините от Свищов изравниха в 68-ата минута, а после от дузпа обърнаха резултата.
Малко преди края обаче Енчо Силистралиев пое топката и с удар покрай вратаря изравни за крайното 2:2.
“Морава” – “Димча” 2:0
Първото полувреме приключи без точен удар към  двете врати. В 63-ата минута Станислав Йончев си заработи пряк свободен удар около границата на наказателното поле и с хубав изстрел над стената откри резултата. Последваха пропуски на Атанас Илиев и Йордан Христов, а пет минути преди края обаче Христов се измъкна от неуспешен опит за изкуствена засада и окончателно реши мача.
“Стрела” – “Дунав” 3:0
Двата отбора изпуснаха по едно положение чрез Янислав Ячев и Алекси Дочев, като вратарите се намесиха отлично. В 32-ата обаче Ячев бе изпуснат от пазачите си и с прехвърлящ удар изведе орешчани напред. Грешка в отбраната на “Дунав” (Вардим) в 49-ата минута позволи на Мирослав Манев да се отскубне и да покачи на 2:0, а отново той с удар от 25 метра вкара и третия гол.
“Бенковски” – “Бъдеще” 3:1
Всички голове в мача паднаха след почивката. В 49-ата минута Любомир Тодоров центрира от фаул и Павел Петров изведе напред Б. Сливово.
После Диян Спасов проби отдясно и намери Красимир Кирилов, който с удар от въздуха удвои. В 63-ата минута той бе съборен в пеналта и Димитър Димитров реализира отсъдената дузпа за 3:0. В Самия край Себайдин Асенов след самостоятелен пробив вкара почетния гол за гостите от Бутово.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново