200 000 лв. планира за “Локо” Общината в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 22 ян. 2015
218 четения

Зам.-кметът Николай Георгиев (вляво) обяви, че Общината планира да гласува 200 000 лв. за клуба.

200 000 лева планира да даде на горнооряховския ОФК “Локомотив” Община Горна Оряховица, съобщи зам.-кметът Николай Георгиев. Парите ще бъдат заложени в бюджета за 2015 година, а последната дума ще има Общинският съвет.
С тези средства трябва да бъде подпомогнато участието на тима в първенството на “Б” група и атаката на елитната група.
Сумата е два и половина пъти по-голяма в сравнение с миналата година, когато “железничарите” се състезаваха в Северозападната “В” група. “Локомотив” (ГО) е общински футболен клуб и върху екипите си играчите носят герба на Общината.
Клубът очаква да получи сериозна подкрепа и от местния бизнес, съобщи президентът на клуба Бончо Генчев. Общо около 40 са фирмите, ангажирани с подкрепа на клуба. Както вчера писахме, тимът вече има основен спонсор в лицето на бизнесмена Евгени Иванов, логото на чиято фирма ще стои върху фланелките. Върху екипите остават и емблемите на останалите спонсори, които помагат за развитието на футбола в града.
Променена бе датата на първата контрола на “Локо” (ГО) от подготовката. Вместо в събота, “железничарите” ще гостуват на “Спартак” (Пл) утре, като мачът е от 14:00 ч. на градския стадион в Плевен.
Отпадна планираната за 11 февруари проверка с “Дунав” в Русе. Общо по време на подготовката си локомотивци ще изиграят 6 мача. След гостуването в Плевен отборът на 26 януари заминава за Турция, където ще направи три проверки.
След завръщането в България остават още два мача. На 7 февруари “Локо” (ГО) гостува на “Ботев” (Гълъбово), а на 15 февруари – на “Ботев” (Пловдив), което е и генерална репетиция за гостуването във Варна на “Черно море” на 21 февруари в първи четвъртфинал за купата на България.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново