14 медала за борците от национален турнир “Млади Данколовци” в Севлиево

Публикувано на вт, 21 апр. 2015
314 четения

84 състезатели от 15 клуба премериха в Севлиево сили в националния турнир по борба “Млади Данколовци” за деца, момчета, кадети, юноши, кадетки в свободния стил. 45-ото издание на най-стария турнир за подрастващи в България бе открито от кмета на града д-р Иван Иванов, а сред гостите беше и Лако Лаков, първи треньор на световните шампиони Михаил Ганев и Радослав Великов. Борците от четирите клуба от региона, участвали в надпреварата, взеха три златни, пет сребърни и шест бронзови отличия.
Великотърновският клуб по борба “Илия Павлов” се завърна с пълен актив от медали.
При кадетите в кат. 58 кг златото спечели Тодор Димов. Възпитаникът на треньора Мирослав Колев участва в по-горната за него категория, където надви двама борци от Търговище, а на финала срази Алкан Али от Севлиево с 4:0 т. Другите две отличия донесоха Александър Златов и Димитър Златов при юношите. Александър се наложи над състезатели от Севлиево, Ловеч и Търговище, но травма в коляното го спря от участие във финала в кат. 66 кг и остана втори. В същата категория с бронз се окичи Димитър Златов, който на полуфинала загуби от Ангел Илиев от Севлиево, а в малкия финал се наложи над борец от Силистра. В турнира не участва шампионката за кадетки Лора Петрова, която е на тренировъчен лагер с националния отбор в Сливен.
Марин Маринов от клуб “Етър Виктори 2011” остана на победа от първото място при децата в кат. 32 кг. В спора за златото той загуби от Виктор Нейчев от Гълъбово. Цветелина Петрова завърши на трето място при кадетките в кат. 49 кг.
“Царевец Етър 93” взе участие с 4 състезатели, водени от треньора Екрам Мюмюнов, които завоюваха два бронзови медала. На трето място при децата в своите категории се наредиха Александър Тодоров (30 кг) и Калоян Атанасов (32 кг).
Много силно се представиха и младите борци на “Локомотив”, които взеха 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала. При момчетата в кат. 66 кг Галин Ангелов победи на финала съотборника си Асан Карнаков. Актуалната държавна шампионка за момичета Аделина Момъкова продължи победния си ход през сезона. Тя взе златото в кат. 37 кг, побеждавайки Мерал Зиберова от “Дан Колов” (Севлиево).  Николай Момъков стигна до финала при децата в кат. 30 кг, в който загуби от Зейхан Сабриев от Севлиево. Зейхан получи приз за най-техничен състезател. Сребърен медал взе и Румяна Бонова при кадетките в кат. 49 кг. Единствената си загуба тя претърпя от Раймял Зиберова от Севлиево. Бронзови отличия спечелиха Николай Стоянов при кадети в кат. 69 кг и Стоян Стоянов при юноши в кат. 84 кг. В паузата между двата сеанса участниците в турнира посетиха къщата музей на именития ни борец в родното му място село Сенник, прожектиран бе и филм за живота на Дан Колов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново