1.2 млн. лв. бюджет обяви “Локо” (ГО)

Публикувано на ср, 22 юни 2016
313 четения

Надява се стадионът да е готов още през октомври

1 200 000 лв. ще бъде бюджетът на ОФК “Локомотив” (ГО) за новия сезон в “А” група, обяви членът на клубната управа Николай Рашков. Той ще бъде сформиран от рекламодатели, от телевизионните права, от приходи от Община Горна Оряховица и от приходи от билети. Няколко основни спонсора ще има клубът, заявиха от клубното ръководство, тепърва предстои да се разбере ще има ли един генерален спонсор.
Амбициозните ни планове са още в началото на октомври да играем вече на обновения си стадион. Дотогава “Локо” (ГО) ще домакинства на стадион “Лаута” в Пловдив, с тях сме добри приятели, заяви Николай Рашков.
Както е известно, спортното министерство отпусна 1 млн.лв. за ремонт на тревното покритие на стадиона и за възстановяване на осветлението. С местни средства пък ще бъде правен ремонтът на сградата. “Още преди година заявихме, че искаме “А” група и това се случи, трябва да се обнови стадион “Локомотив”. Присъствието на мъжкия отбор в елита постигна своите резултати”, поясни Николай Рашков.
Очаква се до един месец да бъде избран изпълнителят за ремонтите. Следва направа на дренаж и напоителна система на терена и подмяна на тревното покритие, като намеренията са това да стане за два-три месеца. Паралелно ще се прави и осветлението.
Следващият етап предвижда възстановяване на помощните игрища, като се очаква финансиране и за там.
“В Горна Оряховица спортуват 1500 деца. Наясно сме, че няма да сме вечно в “А” група, някой ден може да изпаднем, но базата ще остане и след нас”, добави Николай Рашков.
Анатоли ПЕТРОВ. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново