Търсят изпълнител за ремонт на ОУ “П. Р. Славейков”

Публикувано на чт, 15 апр. 2021
405 четения

168 405 лв. без ДДС са предвидени за реконструкция и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ “П. Р. Славейков” във Велико Търново. Средствата са за подмяна на дограмата и са осигурени по програма “Красива България”. Вече е обявена и обществената поръчка за избор на изпълнител. Целта е да се осигури нормална работна среда за учениците и учителите, като се поддържа нормална температура във всички работни помещения с минимален разход на енергия.
Проектът предвижда демонтаж на старата дограма – врати и прозорци, както и монтиране на димоуплътнени врати за разделяне на стълбищата, съгласно изискванията за осигуряване на безопасност при пожар.
Сградата на училището е четириетажна със сутерен. Подменена е дограмата на класните стаи на първия етаж от сградата и на част от съблекалните на физкултурния салон с ПВЦ. Входните врати са остъклени на метална рамка. Дограмата в преобладаващата си част е дървена, част от прозорците по стълбището и във физкултурния салон са метални. Вътрешните врати са дървени и са силно амортизирани. За обекта има изготвен проект, включващ разпределение на всички етажи. Дограмите, които са ПВЦ и не са увредени, няма да бъдат подменяни с нови, се посочва в изискванията от страна на Общината.
Общо 5 проектни предложения от областта, подадени за финансиране по “Красива България” през 2021 г., бяха одобрени в началото на годината. Това са проектът на Община Велико Търново за реконструкция и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на ОУ “П. Р. Славейков”, на Община Лясковец за читалище “П. Р. Славейков – 1903” в Добри дял, на Община Павликени за изграждане на детски площадки със съоръжения и ремонт на оградата на Детска градина “Слънце” и на Община Свищов за ремонт на фасада и оградата на Детска градина “Слънчо” в града. Одобрено за финансиране е и предложението на ДА “Архиви” за подобряване условията на труд и административното обслужване на граждани в сградите на дирекция “Държавен военноисторически архив” във Велико Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново