С 500 000 лв. ремонтират сгради и улици в населените места в община В. Търново

Публикувано на чт, 22 юли 2021
578 четения

500 000 лв. са предвидените средства за ремонтни дейности и асфалтиране на уличната мрежа в кметствата и кметските наместничества в община В. Търново. Средствата са по програмата “Местни инициативи”, като подобренията ще бъдат направени в общо 30 населени места.
Очаква се асфалтирането на уличната мрежа да започне в началото на август, уточни Тошо Кръстев, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници “Янтра-2001”.
Част от дейностите вече са започнали. Към края си е ремонтът на читалището в Момин сбор, към приключване е и обновяването на площада в Беляковец. В Русаля и Ново село също са стартирали ремонтни дейности на читалищните сгради.
За Нацовци е одобрен ремонт на помещение, което ще се използва като местен клуб, в който хората да се събират. Помещението беше дарено от частно лице на Общината, тъй като селото е към Големани и в него няма общинска сграда, в която да бъде направен подобен клуб.
За населените места, които са на самостоятелен бюджет като Дебелец, Килифарево, Самоводене и Ресен, за асфалтиране са предвидени по 17 000 лв. Селата Беляковец, Балван, Присово, Церова кория и Пчелище разполагат с по 16 000 лв., като разпределението на средствата е спрямо населението и дължината на уличната мрежа. За по-малките села като Шереметя и Малки чифлик, които са с население между 100 и 350 жители, са заложени по 14 000 лв., а за най-малките села са предвидени по 11 000 лв. за ремонт на улиците. Програмата “Местни инициативи” стартира през 2009 г. и благодарение на нея кметовете и кметските наместници успяват през годините да реализират редица дейности, свързани с подобряване на условията за живот в малките населени места в община В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново