Корнелия Нинова: „Чака ни още по-тежка икономическа и социална криза“

Публикувано на пн, 29 юни 2020
845 четения

Кметовете на населените места се опасяват от още по-тежки икономически и социални проблеми, като следствие от кризата с коронавируса. Това заяви в Лясковец лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е на двудневна обиколка в областта. „Проблемите са трупани с години, но това, от което се притесняват хората са безработицата, ниските доходи и опасенията, че наесен положението ще е по-трудно и по-тежко. Кметовете разбира се се притесняват за финансирането на общините, тъй като те първи посрещнаха удара на коронакризата и поеха за своя сметка доста разходи, които засега държавния бюджет не компенсира. Ние като парламентарна група ги подкрепяме и внесохме предложение бюджетите на общините да се увеличат с 10 % спрямо това, което беше предвидено за 2020 г., но за съжаление то беше отхвърлено. Категорична съм, че общините се нуждаят от спешна помощ и компенсиране, за да наваксат това, което изразходиха в началото на кризата и да продължат своята работа и особено социалните си дейности“, каза още Корнелия Нинова. Според нея местните структури в региона са в кондиция и участват активно в дейността на общинските съвети.
Лидерът на „червените“ сподели още, че по време на срещите си с хората по места вижда одобрението им относно предстоящия вътрешно-партиен вот за председател на партията. По думите и симпатизантите на левицата са декларирали удовлетворение от възможността за пряк избор и го одобряват, защото по този начин ще изберат лично своя председател, а не конгреса както досега. „В някои места постъпиха предложения този пряк вот да се приложи и при избора на други органи на партията. Но сега на дневен ред е този за председател на БСП и това изисква сериозно организационно усилие, за да успеем да достигнем до всеки член на партията дори в най-отдалечените населени места“, каза още Нинова. И допълни, че ако БСП няма избран председател, то партията ще се окаже в тежка ситуация малко преди парламентарните избори, за които трябва да са готови заради нуждата от промяна, която по думите й е абсолютно наложителна.
Визитата на Корнелия Нинова в областта започна от манастира “Св. Св. Петър и Павел” в Лясковец, където направи дарение на храма и се срещна с Великотърновския митрополит Григорий. След това Нинова разговаря с лясковчани в центъра на града, а след това замина за Г. Оряховица. Утре обиколката й включва посещения в Павликени, Сухиндол, П. Тръмбеш и Стражица.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново