Мая Манолова: Занаятчите на Самоводската чаршия трябва да бъдат освободени от наеми за 6 месеца

Публикувано на пн, 29 юни 2020
189 четения

Мая Манолова призова кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов да освободи от наеми занаятчиите на Самоводската чаршия до края на година, защото туризмът  във В. Търново, както и в цялата страна, е пред колапс заради кризата с COVID-19.  Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ отправи апела след срещата си със занаятчиите, които са я информирали, че са изпратили писмо до кмета с настояване наемите им да бъдат намалени на половина, но все още нямат никакъв отговор. Това ще е един малък жест на съпричастност към техните проблеми, коментира Манолова. По думите й в последните месеци малкият бизнес е на колене и въпреки обещаната помощ, той не беше подкрепен от държавата. Бившият омбудсман посочи, че нито една от антикризисните мерки на правителството не е сработила.

Манолова е категорична, че моделът Борисов е изчерпан и вече е вреден за българското общество. “Той показа своята несъстоятелност, включително с последните скандали. Властта отдавна емигрира от хората и нейният дневен ред е различен от проблемите на обикновените граждани”, заяви тя.
Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ прогнозира, че през есента ситуацията в страната ще стане кризисна, ако не се вземат мерки, а новата политическа сила ще бъде гневът на гражданите. в следващите месеци ще има гладни бунтове и фалити, категорична бе Манолова.

Тя изрази опасението си, че има таен план за удължаване на мандата на правителството с два месеца, колкото беше извънредното положение. До последно ще се опитват да държат властта със зъби и нокти, заяви още тя.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново