Евродепутатът Цветелина Пенкова с информационен офис във В. Търново

Публикувано на пн, 9 Сеп. 2019
120 четения

Информационен офис ще разкрие в края на октомври във В. Търново евродепутатът Цветелина Пенкова от групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Тя е член три от комисиите в него – по бюджетен контрол, вътрешни пазари и защита на потребителите, където предстои важна дискусия за премахване на двойните стандарти при храните и регионално развитие, където ще защитава националните интереси на България за повече средства от фондовете.
“В. Търново като историческа и духовна столица на България предлага много възможности. Не е за пренебрегване и съсредоточаването на млади хора тук. Градът е жив, пълен с енергия и ние ще направим всичко възможно да я съсредоточим в правилната посока и в положителни каузи”, заяви Пенкова. Евродепутатът поясни, че ще разчита на инициативността и на идеите на обществеността. “Създаваме поле на възможност за информация и обмен на опит с европейските институции. Обсъждаме и стажантски програми”, посочи още тя.
Пакетът “Мобилност” и защитата на българските граждани във Великобритания след Брекзит според Пенкова ще бъдат приоритетни в следващите години за всички български членове на ЕП.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново