Весела Лечева е кандидатът за кмет на БСП във Велико Търново

Публикувано на сб, 7 сеп. 2019
806 четения

 

Почетния гражданин и петкратен световен шампион по спортна стрелба Весела Лечева е кандидатът за кмет на БСП в община Велико Търново. Социалистите гласуваха единодушно за кандидатурата по време на днешната конференция в старата столица. На заседанието станаха ясни и кандидатите за кметове на населените места, както и листата с общински съветници.

Весела Лечева ще е водач на листата, като след нея се подреждат Петко Тюфекчиев, Стефан Антонов, Стоян Витанов, Валерия Дончева, Красин Каракоцев, Димитър Чолаков, Михаил Михалев, Анета Маноилова, Ирена Стасинополу, Паулина Петрова…

Социалистите взеха решение да се явят на изборите в коалиция с АБВ и „Движение 21“, като Весела Лечева на практика ще обедини лявото в региона. В тази връзка делегатите одобриха 3-то, 11-то, 15-то, 22-ро, 30-то и 37-мо място в листата да бъдат за коалиционните партньори. 6-то, 14-то, 21-во, 27-мо и 28-мо място са отредени за гражданска квота.

Партийният форум одобри и кандидатите за кметове на населени места. БСП издига инж. Сергей Стойков в Килифарево, Маргарита Сърменова в Самоводене, Надежда Найденова в Присово, Ангел Калбанов в Ресен, Събка Илиева в Дебелец, Румен Гърбов в Церова кория. От БСП подкрепят и независимите Албена Беренска в Беляковец, Христо Христов в Ново село, Недю Георгиев в Балван, Тошко Морчев в Леденик и Кирил Кирилов в Пчелище.

“Винаги съм разчитала на честната игра, към такава призовавам и опонентите си. Нека проведем една толерантна кампания. Защото в последните години се нагледахме на много тежки, порочни практики, които отвратиха българските граждани и доведоха до голямата апатия. Опитите за фалшификация и да откраднеш гласа на българските граждани са грозен факт, който отклонява от демократичните ценности, за които се борим всички. Затова трябва да дадем пример на младите с една толерантна борба на идеи. Инерцията, по която се движи градът, трябва да бъде спряна и да се зададе ясна посока за развитие. Минаха 2 програмни периода, това са много пропуснати ползи заради невъзможността да се защитят добри проекти и заради опорочените осъществени проекти“, сподели Весела Лечева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново