Борбата с вандализма и фалшивите новини са сред най-важните теми за Емил Врежаков

Публикувано на ср, 9 Окт. 2019
55 четения

Хора като Емил Врежаков са ценност за всеки отбор. Известният с искреното си родолюбие млад мъж, който е част от листата на ПП ГЕРБ, е магистър по история на дипломацията, като се дипломира с грамота за отличен успех. Като докторант по нова и най-нова история, Врежаков специализира в Гърция, Румъния и Русия, а през 2018 г. се дипломира в Института за политика към БАН. Днес Емил успешно съчетава любовта си към историята с работата си във Великотърновския исторически музей. Врежаков е член на областното ръководство на МГЕРБ, инициатор и участник е в редица родолюбиви кампании на младежката организация. Заедно с областния лидер на МГЕРБ, Емо бе в основата на дългосрочните инициативи “Не на вандализма” и “Да помним нашите деди”.
Фалшивите новини са сред големите заплахи пред обществото днес, категоричен е Врежаков. Дезинформацията е вредна не само от гледна точка на историята, защото цели да се омаловажат постиженията на общността – вредите имат и морална страна. “В резултат от подмяната на реалностт, деградира цялостният морал у хората, което не бива да се подценява”, категоричен е младият историк. Непрекъснатото показване на истината, припомнянето на факти и информационните кампании са част от механизмите за противодействие на това опасно явление. Това е и мотивацията на Емил Врежаков да стане автор на поредица публикации в рубрика, която описва истината за последствията от комунистическия режим и отдава дължимата почит на българите, станали негови жертви.
Борбата с вандализма е друга важна тема за ерудирания млад родолюбец. Негово желание обаче е противодействието да надхвърля рамките на физическата охрана на паркове, детски площадки, паметници на културата. Усещането за принадлежност и патриотичното възпитание на децата още от най-ранна възраст е това, към което Емо Врежаков се стреми да увлича все повече съмишленици. Липсата на ценности и духовност е най-голямото нещастие в живота на човек, убеден e младият мъж.
Емо обожава да прекарва време с прекрасното си семейство. Тази пролет той и съпругата му Таня станаха родители. Те дадоха на сина си името на ап. Матей, написал първото Евангелие. Страст за него и съпругата му е планинският туризъм, в който вече се включва и Матей. Малцина знаят, че Врежаков рисува, а изписването на икони е негово хоби.
Емил Врежаков е голям поддръжник на идеята на проф. Павлов търновският музей да добие статут на национален. РИМ – В. Търново, е с най-голяма посещаемост след Националния музей в София, има най-много музейни обекти, които стопанисва, а сред тях са наистина уникални средновековни църкви без запазен аналог, обяснява Врежаков.
Историческата и духовна столица на България заслужава част от местния парламент да бъде млад историк с модерна визия за продължаващото развитие на прекрасния туристически потенциал на старопрестолния град. Винаги воден от желанието да бъде полезен за обществото, Емил Врежаков ще даде своя принос в бъдещото развитие на В. Търново.
Листата на ГЕРБ е с номер 43 в бюлетината. Преференциалният номер на Емо Врежаков е 125.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново