Ангел Янчев, учредител, областен координатор и председател на изборния щаб на партия “Движение България на гражданите”: Защо ще гласувам за “Движение България на гражданите”?

Публикувано на чт, 9 май 2013
677 четения

33 пъти ДА на нормалността

Бях част от Инициативния комитет за създаването на партията “Движение България на гражданите”, неин учредител съм, областен координатор и председател на изборния щаб. Това са позиции, които задължават. Но имам други мотиви за вота си.
Най-важният е, че “Движение България на гражданите” изгради чудесен екип във Велико Търново. Енергични и компетентни хора искат нашия глас. Мария Илчева, Виктор Георгиев, д-р Красимир Попов, Иван Момъков, Калин Костов, адв. Илияна Димова, проф. Стоян Буров, Валентина Дянкова, Тотка Янева, Пламен Георгиев, Ваня Димитрова, Снежана Спасова, Стефчо Събчев са се доказали в професиите си и могат да вземат смислени управленски решения. Те са достойни, почтени хора, затова всеки един от тях би бил достоен народен представител. Знаят какво е отговорност и поеха своя граждански дълг. Никой от тях не носи “милиционерска” душа, защото са убедени демократи. Искам младите Недко Недков, Виктор Лясков, Маргарита, Йордан, Ридван, Павел и Мартин да имат своя дългосрочен политически проект, чрез който да реализират намеренията си за усъвършенстване на обществените отношения. Моят глас днес за “Движение България на гражданите” е подкрепа за тяхното утре. Те знаят, че няма добро, което да се случи без усилие, и са готови да дадат част от себе си, за да спрат “волунтаризма” на ГЕРБ. Никога не биха разрешили намесата в личния живот да се превърне в обществена норма, защото са нормални млади българи, които обичат свободата и не са готови да я предадат за байтове с лични разговори.
Ще подкрепя “Движение България на гражданите” заради Петър Николов, водача на листата на партията. Защото е убеден демократ, който може да бъде част единствено от българската десница. Търновец, който живее в София. Защото старата столица е в сърцето му. Така както истинските ценители на творчеството на Шекспир са тези, които го четат и обичат, а не просто родените близо до дома му, така и Петър Николов е голям търновец, защото милее за всеки камък на Царевец, за всяка църква на Трапезица, за всеки храм в Асенова махала. Родът му изисква да е така, а той държи на родословието повече от всичко. Човек с корени. Нормален и стабилен. Щом се задължава да работи за каузата – Велико Търново да стане витрина на България, моят избор е ясен и е за него.
Ще гласувам за “Движение България на гражданите”, за да подкрепя Меглена Кунева. Когато алтернативата е простащина, вулгарен административен “тероризъм” на хора, които безконтролно безчинстват в родината ни, всявайки “страх и ужас”, предпочитам нормалния и леко скучен “Брюксел”. Махалото на властта трябва да отиде в спокойни ръце. Но силни. На политически боец като Меглена Кунева. Кой от десните лидери е демонстрирал нейната смелост да се изправи срещу Картела?
Не желая България да бъде разигравана на покер. България сме ние и нашите деца. И ще си я върнем обратно. За да бъде нормална,уредена и сигурна. Дори скучна.
“Движение България на гражданите” е домът на десницата. Днес и в следващите години. Изградихме силна и устойчива политическа организация, далеч от популизма, агресията и политическото късогледство. Десните хора искаме сигурност, цели, нормалност. Ние ще бъдем пристан. Време е да сложим край на безобразията от политическото минало. Защото още едно отлагане означава нови четири години безвремие и липса на политическа решителност. Можем да си го спестим.
С 33 за “Движение България на гражданите” на 12 май.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново