В 3 училища ремонтите продължават и след старта на учебната година

Публикувано на чт, 5 сеп. 2019
597 четения

В три училища от област В. Търново ремонтите ще продължат и след първия школски звънец на 16 септември, но това няма да осуети старта на новата учебна година. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева. В най-голямото училище в региона – СУ “Емилиян Станев” във В. Търново, ще трябва да завършат ремонтните дейности по физкултурния салон. В ОУ “Димитър Благоев” в старата столица до началото на ноември ще се ремонтира покривът. В СУ “Иван Момчилов” в Елена предстоят ремонти само извън учебните помещения. Шефката на РУО допълни, че са получили уверения от директорите на учебните заведения и фирмите изпълнители, че ремонтните дейности няма да попречат на нормалния учебен процес в трите училища.
“За началото на новата учебна година почти всички учебни заведения се подготвят много старателно.

В момента текат процесите по почистване, приключване на ремонтите и назначаване на педагогически специалисти”, информира още г-жа Личева.
В две учебни заведения – СУ “Г. Раковски” и Спортното училище “Г. Живков” във В. Търново, е извършено цялостно обновяване на училищните сгради със средства по ОП “Региони в растеж 2014-2020 г.”. Продължават ремонтните дейности в ДГ “Ивайло” в старата столица, като строителите трябва да приключат работа до 30 септември, за да могат децата да се върнат в своите занимални.
В 25 общински училища ремонтите ще финишират до около 10 септември, увери още началничката. В други 25 вече са извършени средно големи ремонти, което включва обновяване на класни стаи, отоплителни инсталации и физкултурни салони.
Розалия Личева обясни, че все още текат и други подготвителни дейности за новата учебна година. Изготвен е график, по който Държавната автомобилна инспекция ще извърши технически преглед на автобусите, извозващи децата в съответните общини, като проверката ще приключи на 13 септември. В момента се работи по график и с Регионалната здравна инспекция, която проверява готовността на училищата да посрещнат учениците в първия учебен ден.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново