С много шум и колорит ПГСАГ изпрати своите зрелостници(СНИМКИ)

Публикувано на вт, 16 май 2023
1647 четения

Общо 95 ученици от специалностите „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“, „Архитектурна реставрация“ и „Парково строителство и озеленяване“ завършиха обучението си в ПГСАГ „Ангел Попов“ във В. Търново тази учебна година. По този повод училището за последен път събра бъдещите абитуриенти с техните учители, съученици и приятели, за да ги изпрати и да им пожелае успех в пътя им напред.
Изпращането започна с последния час на класа, в който зрелостниците си взеха довиждане със своите класни ръководители. Ирена Илиева, Боян Симеонов, Деница Трифонова и Зоринка Попхристова бяха подготвили подаръци за възпитаниците си и със снимков материал им припомниха пътя, който са извървяли заедно от 8 до 12 клас. Тържеството продължи в театралния салон, където абитуриентите бяха посрещнати с химна на гимназията и приветствие.
“Стъпка по стъпка, вие изграждахте своята личност, преборвайки егоизма, лъжата, подлостта, заблудата и страха. В този път на вашето съзряване не бяхте сами, а подкрепяни от вашите учители и ръководството на гимназията“, обърна се към зрелостниците директорът на училището д-р Евгения Илиева. Тя връчи грамоти и награди на зравършващите за активното им участие и класиране на призови места в редица конкурси и състезания, защото училището изключително високо цени усилията и труда, положен от тези ученици. Те представиха достойно не само себе си, своите знания и умения, но и преподавателите си и учебното заведение, посочиха от ПГСАГ. Наградените ученици за успехи през целия им курс на обучение са Йоана Ле Туан, Дебора Николова, Виктория Янкова, Николай Василев, Йоанна Йорданова, Християна Бикова, Гергана Константинова, Цветомир Хрулев, Преслав Цанков, Ипек Пастърмаджиева, Самуил Стефанов, Милица Генова, Памела Караиванова, Калояна Тоскова, Маргарита Митова и Вейсял Юсеинов.
Много настроение внесоха музикалните изпълнения на вокалната група на гимназията „All for one” и хорото, изпълнено от групата за народни танци на ПГСАГ „Ангел Попов“, които разчувстваха бъдещите строителни техници, реставратори, дизайнери и озеленители.
Емоционалното тържествено изпращане завърши с дефиле на абитуриентите по червения килим и под специално приготвените за събитието цветни арки.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново