Над 17 000 лв. събраха “Приятели на животните – ВТ”

Публикувано на ср, 11 ян. 2023
559 четения

Над 17 000 лв. събраха “Приятели на животните – ВТ” по време на коледния базар в парк “Марно поле”. В рамките на месец от организацията продаваха ръчно изработени сувенири в помощ на животните. За сравнение миналата година бяха събрани 11 561 лв. Тазгодишната сума е рекордна за организацията. Оттам планират около 9000 лв. да бъдат използвани за кастрация на бездомни улични женски котки. За целта са предвидени талони, които ще бъдат оставени във ветеринарните клиники, с които сдружението работи.
Отделно около 3000 лв. ще бъдат заделени за подобряване на условията в общинския приют за кучета край Шемшево. Отделно приютът за четириногите ще получи и сумата от 1000 лв., който организацията плати за наем на къщичката на коледния базар, но след това от “Царевград Търнов” решиха сумата да бъде дадена за животните. Предложението за това беше одобрено на последното заседание за миналата година на Великотърновски общински съвет.
“Приятели на животните – ВТ” ще даде и сумата от 400 лв. на приюта в Разград, тъй като доброволци от града също са се включили в изработването на сувенири, продавани на базара в старата столица. Останалите средства ще се използват за лечение и храна на бездомни животни.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново