Младежи тормозят живеещите на Самоводската чаршия

Публикувано на пт, 13 Сеп. 2019
6379 четения

Великотърновци, които живеят на Самоводската чаршия, са подложени на постоянен тормоз в продължение на години. Почти всяка вечер под прозорците им се събират групички младежи, които говорят на висок глас, слушат силна музика, рушат градинката и паметника на Емилиян Станев. Те замърсяват пространството, хвърляйки боклуци, плюейки и дори уринирайки под прозорците и пред входните врати на близките къщи, разказаха пред “Янтра ДНЕС” хора от квартала.
Живеещите в района неведнъж са отправяли забележки към нарушителите на обществения ред, в отговор на което се е случвало да бъдат нападани не само словесно, но и физически. За случая на няколко пъти е уведомявана и полицията. Служители на МВР са идвали на място, но до санкции не се е стигнало в нито едно от посещенията.
Голяма част от младежите са от квартала. Засегнатите от техните своеволия граждани са опитали да говорят и с родителите им, но до намеса от тяхна страна не се е стигнало, тъй като част от тях са “вдигнали ръце” от собствените си деца. Притеснителен е и фактът, че неведнъж в градинката на метри от къщата на Емилиян Станев, освен запои, са наблюдавани и случаи на употреба на наркотични вещества, алармират живеещите в района. Чувството на безнаказаност в продължение на толкова години допълнително е засилило арогантността и наглостта на нарушителите на спокойствието на старинната улица.
“Това безобразие продължава вече толкова дълго, че дори сме в процес на търсене на ново жилище. Освен че сме лишени от възможността да си почиваме вечер и да спим спокойно нощем в собствения си дом, ние сме притеснени за сигурността и здравето на нас и на децата ни”, споделя притеснена гражданка, пожелала анонимност. Жената припомни, че само след броени дни на това място, превърнато в клоака, хиляди хора от страната и чужбина ще посетят Нощта на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите.
Николай ВЕНКОВ
сн. Б.БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново