Пиян водач без книжка бе задържан при управление на нерегистриран мотопед

Публикувано на пт, 13 Сеп. 2019
887 четения

Водач, употребил алкохол, установиха служители на Районното управление на МВР в Г. Оряховица. Вчера по обяд в железничарския град е извършена проверка на мотопед без регистрационна табела, управляван от 54-годишен мъж от същото населено място. При проверка на водача за употреба на алкохол апаратът е отчел 1, 54 промила. Мъжът е отказал кръвна проба. В хода на проверката е изяснено, че управлява возилото в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка и временно му е отнето свидетелството за управление на автомобил, а возилото не е регистрирано по установения ред.  Водачът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Служители на Районните управления на МВР в Елена и Стражица установиха нерегистрирани автомобили. Вчера след извършена проверка на „Фолксваген Голф“, управляван от 22-годишен мъж в с. Майско, е установено, че возилото е с прекратена регистрация от юли тази година. Водачът е жител на селото. Същата сутрин в с. Камен е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от неправоспособен 56-годишен мъж от същото село. В хода на проверката е установено, че возилото също е с прекратена регистрация. По двата случая са образувани бързи производства.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 377 граждани, от които 66 за употреба на алкохол и 178 автомобила, от тях 20 товарни и 8 мотоциклета. Заснети са 24 видеоклипа за скорост. Съставени са 51 акта и са наложени 114 глоби по фиш.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново