Ко­ле­дар­че­та бла­гос­ло­ви­ха лов­ци­те от “Со­кол 1884”

Публикувано на пт, 19 Дек. 2014
281 четения

С ко­лед­на бла­гос­ло­вия ко­ле­дар­че­та от ЦДГ “Со­ня” във Ве­ли­ко Тър­но­во поз­д­ра­ви­ха лов­ци­те и ри­бо­лов­ци­те от СЛРД “Со­кол 1884”. До­ма­кин на тър­жес­т­во­то бе­ше лов­ни­ят клуб с уп­ра­ви­тел Пе­тър Ива­нов – Мор­с­кия, кой­то ги по­чер­пи с пас­ти и ка­то доб­ри­я Дя­до Ко­ле­да и ло­вец от дру­жин­ка­та в Де­бе­лец да­ри на дет­с­ка­та гра­ди­на 100 лв.
Те­зи де­ца са на­ши­те бъ­де­щи лов­ци и ри­бо­лов­ци, да са жи­ви и здра­ви и все та­ка да ни рад­ват, се обър­на към тях Ки­рил Бо­я­джи­ев, ръ­ко­во­ди­тел на “Со­кол 1884”. Бо­я­джи­ев съ­об­щи, че на всич­ки­те 28 де­ца от ко­ле­дар­с­ка­та прог­ра­ма оси­гу­ря­ва по един без­п­ла­тен ри­бар­с­ки би­лет. Та­ка те се включ­ват в дет­с­ка­та прог­ра­ма на лов­но-ри­бар­с­ко­то дру­жес­т­во “Де­те­то ри­бо­ло­вец – мо­же без дро­га”.
Ко­ле­дар­че­та­та са от под­гот­ви­тел­на­та гру­па на дет­с­ка­та гра­ди­на и за пър­ви път поз­д­ра­вя­ват лов­ци­те, раз­ка­за учи­тел­ка. От своя стра­на пък мал­чу­га­ни­те по­ка­за­ха, кол­ко мно­го зна­ят за жи­во­та на ди­ви­те жи­вот­ни и как да се гри­жат за тях.
Дет­с­ка­та гра­ди­на “Со­ня” се про­чу с мал­ки­те си ма­жо­рет­ки, ко­и­то оча­ро­ва­ха през то­ва ля­то  лов­ци­те на на­ци­о­нал­но­то чес­т­ва­не по слу­чай 130-а­та го­диш­ни­на от ос­но­ва­ва­не­то на на­ци­о­нал­на­та лов­на ор­га­ни­за­ция, на ко­е­то до­ма­кин бе­ше Ве­ли­ко Тър­но­во. Де­ца­та ве­че са ни при­я­те­ли и  ги ка­ним на на­ши­те ме­роп­ри­я­тия, под­чер­та Бо­я­джи­ев.
Ва­ся ТЕРЗИЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново