Изпратиха зрелостниците на ПМГ, които са с най-много отлични оценки в цялата област

Публикувано на чт, 25 юни 2020
3723 четения

С тържество в мини парка на Природо-математическата гимназия “Васил Друмев” във В. Търново училището изпрати зрелостниците от випуск 2020 г. Възпитаниците на школото завършиха по забележителен начин своето обучение, като заслужиха най-голям брой отлични оценки в цялата област В. Търново.

Тази година училището завършиха 150 зрелостници. За постигнатите резултати в своето обучение и приноса си в издигане престижа на гимназията девет от абитуриентите са удостоени с почетната награда на ПМГ – златна значка. Това са: Злата Кула, Преслав Иванов, Цветелина Чакърова, Цветина Борисова, Теодора Славова, Мартин Ангелов, Симеон Михайлов, Йордан Георгиев и Йорданка Станева. 20 от завършилите са носители на сребърни значки, а 33-ма са наградени с грамоти. Двадесет и пет са пълните отличници на випуска.

Абитуриентката Злата Кула е гордост на училището и заради наградата на Община В. Търново “24 май”, която заслужи за отличните си постижения.

Със своите купи от областните и националните състезания по баскетбол, волейбол, лека атлетика, шах и футбол, учениците от 12 клас, доказаха, че освен първенци в ученето, са първи и в спорта.

“Това е един празничен ден, в който вие получавате дипломите си за средно образование, показващи труда, който сте вложили през петте години обучение в природо-математическата гимназия. Чрез резултатите си проличават и усилията на вашите преподаватели. За мен е огромна чест да ви поздравя за прекрасните резултати. Вие, учениците на ПМГ, сте зрелостниците с най-много отлични оценки в цялата област В. Търново. С това ни накарахте да се гордеем, че сте можещи и знаещи хора”, обърна се към абитуриентите Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието в старата столица, след което лично връчи наградите и дипломите на най-изявените ученици.

Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново