Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ навърши 60 години

Публикувано на пт, 15 февр. 2019
2110 четения

60 години от създаването си отбеляза ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Тържеството се състоя в препълнената зала на МДТ„К. Кисимов“, която събра над 700 настоящи и бивши възпитаници и преподаватели от училището. Сред присъстващите имаше и много официални гости. Празникът бе открит от директората Смилена Тодорова, която припомни моменти от славната история на училището. „Вече 60 години един звезден екип – ученици, учители, родители, с очи, отворени за красотата, със сърце, чувствително за доброто, с дух, извисяващ мисълта, с порив, устремен към успеха, с енергия на съзидатели заедно пишем историята на нашето училище“, заяви г-жа Смилена Тодорова.
Приветствено слово произнесе и кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, който отбеляза, че това е едно от престижните училища не само в старата българска столица и в региона, но и в България. Градоначалникът връчи Старопрестолна грамота, придружена с награда „Златна перпера“, като признание за цялостната досегашна дейност на гимназията в сферата на образованието.
Своя поздрав по повод празника отправиха още областният управител Любомира Попова и началникът на РУО Розалия Личева. Програмата продължи с празничен спектакъл, изцяло подготвен от ученици и преподаватели. Много песни и танци на различни езици вдигнаха настроението на „Златаровци“, а накрая самодейци от училището представиха един съвременен прочит на пиесата на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново