Започват тестовете на светофарите на “Краков”

Публикувано на пт, 15 февр. 2019
1962 четения

В понеделник – 18 февруари, започват тестовете на новата светофарна уредба на кръстовището на улиците „Краков“, „Арх. Георги Козаров“ и подхода към новия хипермаркет на „Кауфланд“ във В. Търново. Контролерите ще бъдат пуснати в 10,00 ч. сутринта, а планираните проби ще продължат общо 72 ч., уточниха от Общината.
“Назначих комисия от експерти от общината, представители на „Пътна полиция“ и на строителния надзор на фирмата изпълнител на обекта, която ще следи на място работата на светофара и влиянието му върху организацията на движението. При затруднения на трафика контролерите ще бъдат изключени веднага, за да бъдат направени необходимите допълнителни корекции и настройки”, заяви кметът Даниел Панов.

От Общината допълват, че ще настояват да бъдат спазени всички технически изисквания на устройствата. В момента са монтирани на старите стълбове за осветление и не отговарят на нормативните изисквания. Самите светофари ще бъдат изградени за сметка на “Кауфланд”, след което ще бъдат предадени на Община В. Търново, която е собственик на пътя.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново