Екшън комедия с куп родни звезди снимат във В. Търново

Публикувано на вт, 21 май 2019
4218 четения

Велико Търново ще се превърне за два дни в снимачна площадка на най-новия български филм „Диви и щастливи“. В главните роли на лентата участват Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Дария Симеонова и Димо Алексиев. Специално участие ще вземе и Базил Ейденбенц, познат от хитовия британски сериал „Виктория“. Режисьор на филма е Мартин Макариев, а сценарист – Борислав Захариев. Продуценти са Александър Сано и Яна Маринова. Снимките на филма във В. Търново ще се проведат на 22 и 23 май в различни локации – площада пред Царевец и главната улица „Христо Ботев”. Ще има и нощни снимки в района около Художествената галерия „Борис Денев“.

Екшън комедията „Диви и щастливи“ разказва историята на Боряна, в чиито образ влиза Яна Маринова, която е загубила усещането за пълноценен и щастлив живот. Нелепа случайност събужда у нея скритата жажда за смислено съществуване и това я подтиква към смели и решителни действия. В приключението си увлича и най-добрата си приятелка Мила (Луиза Григорова-Макариев). Двете успяват да се справят с предизвикателствата и да се отправят на едно лудо пътешествие към истинската си същност, осъзнавайки че щастието е в собствените им ръце, разкриват продуцентите на филма. Продукцията обещава зрелищни каскади, каквито досега не е имало в български филм или сериал. Освен във В. Търново, екипът ще снима на различни локации във Варна, София и Русе. Премиерата на филма ще е на 29 ноември т. г.

Снимките в старата столица налагат промяна в организацията на движението. На 22 май – сряда, за времето от 06,00 до 12,30 ч. се затваря за движение площад „Цар Асен I“, както и прилежащите улици. За този период от време крайна спирка на автобусите от линии ? 20, 40 и 110 от градският транспорт става площад „Велчова завера“, а на линия ? 5 ул. „Крайбрежна“. В този период жителите на кв. „Асенов“ ще бъдат обслужвани от автобусната линия ? 50 , като от начална спирка „Зона“ автобусите ще тръгват на „часа“, а от спирка „Мавриков“ на 55-та минута. От Община В. Търново предупреждават, че с промяната и удължаването на маршрута са възможни закъснения на автобусите за посочения период от време.

На 22 май от 15,00 до 17,00 ч. за кратки периоди /от 3 до 5 минути/ ще бъде спирано движението и по ул. „Христо Ботев“. На следващия ден – 23 май, от 19,00 до 22,00 ч. ще бъдат затворени за достъп пространствата, южно от Художествената галерия. При неблагоприятни метеорологични условия временната организация на движението ще бъде отменена.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново