Проф. Христо Бонджолов е новият стар ректор на ВТУ

Публикувано на пн, 20 май 2019
3099 четения

Проф. Христо Бонджолов е новият стар ректор на Великотърновския университет, научи “Янтра ДНЕС”. Преди минути приключи броенето на гласовете на членовете на Общото събрание. Във вота са участвали 334 души, а проф. Бонджолов е събрал подкрепата на 207 от тях. За проф. дн Венка Кутева-Цветкова са гласували 71 делегати, а за проф. Мирослав Гълъбов – 45. 11 от бюлетините са били недействителни.

Проф. Антоанета Анчева от Факултета по изобразително изкуство бе избрана за председател на Общото събрание на ВТУ. Тя участва в изборите за ново ръководство на търновската алма матер в екип с проф. Живка Колева-Златева от Филологическия факултет, която става зам.-председател. 331 членове на Общото събрание са участвали в гласуването. При преброяването са отчетени 10 недействителни бюлетини. Проф. Анчева и проф. Колева са получили подкрепата на мнозинството с 202 гласа. След тях останаха екипът на доц. Борис Желев, декан на Факултета по изобразително изкуство, и доц. Олег Александров., за които са гласували 60 души. Проф. Пламен Легкоступ и доц. д-р Маринела Агаларева са получили одобрението на 59 делегати.

Въпреки заплахите за бойкот, Общото събрание за избор на ректор във ВТУ събра необходимия кворум. Към 10,00 ч. се бяха регистрирали 333 от членовете на ръководния орган на ВУЗ-а, като регистрацията продължаваше и към момента на започване на работа на събранието. Журналисти в залата бяха допуснати само докато бе установено, че има кворум, след което бяха помолени да напуснат.

В състава на Общото събрание влизат 390 души, сред които има представители на академичния състав на основен трудов договор, на студентите и докторантите и на административния персонал в университета. Девет души отсъстваха от аулата на висшето училище. За да има кворум, е необходимо присъствието на 2/3 от останалите 381 членове или 254 души.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново