Веселин Маринов представя книгата си във Велико Търново

Публикувано на вт, 11 май 2021
795 четения

Популярният български изпълнител Веселин Маринов представя биографичната си книга “От любов” във Велико Търново. Събитието е насрочено за 3 юни и ще се проведе в Голяма зала на Община Велико Търново.
Биографията съдържа откровен разказ за живота на Веско Маринов, написан с много носталгия и самоирония. На страниците ѝ е описано безгрижното детство в Полски Тръмбеш, годините, прекарани в казармата, и студентският живот в Музикалната консерватория в София. В книгата изпълнителят разказва за участието си като вокалист в група “Импулс”, както и за решението да продължи кариерата си като индивидуален изпълнител. Певецът разкрива любопитни детайли около работата си с композитора Тончо Русев и поета Евтим Евтимов, които написват едни от най-емблематичните му песни. Той посочва и причините да прекрати своите отношения с “Мега музика”, и да сключи договор с “Пайнер”.
“Всяка нота, всяка дума или запетайка в болезнено откровената автобиография на любимия на няколко поколения певец е написана “От любов” – от любов към обичаните жени, към семейството, към приятелите, към радостните и тъжните мигове, към почитателите и най-вече към онази музика, в която се измерва животът”, казват издателите на автобиографията.
Организатор на представянето е Регионална библиотека “П. Р. Славейков” във Велико Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново