Обичани изпълнители стартират от В. Търново турнето “Вечните песни на България”

Публикувано на ср, 11 май 2022
393 четения

С голям концерт във В. Търново на 16 май стартира турнето “Вечните песни на България”. В него участват любимите на няколко поколения изпълнители Маргарита Хранова и Данчо Караджов заедно с младите певци Йордан Марков и Владислав Славов.
В близо двучасовия концерт, който ще започне в 19 ч. в ДКС “Васил Левски”, ще прозвучат над 30 вечни хита. Сред тях ще бъдат заглавия като: “Може би”, “Една българска роза”, “Искаш огън да ти дам”, “Да те жадувам”, “Липсваш ми”, “Далечна песен”, “Огънят, в който горим” и много други.
“Това турне носи един по-особен емоционален заряд, тъй като с него Маргарита Хранова и Йордан Караджов отбелязват своя 70-годишен житейски път. Те са хора, които са отдали целия си живот на сцената и българската публика”, споделя изпълнителят Йордан Марков, който е и организатор на турнето. Разбира се, концертите ще бъдат придружени с голямо аудио-визуално шоу, за да могат зрителите да преживеят емоцията от песните още по-силно, добавя той.
Това музикално събитие е естествено продължение на концертите “Вечните песни на България”, които стартираха преди 7 г. През този немалък период те станаха над 100 и бяха сред най-чаканите събития в страната.
“Подарете си едни незабравими преживявания с мелодичната и романтична българска музика. В концертната програма ще прозвучат само и единствено проверени и доказали се във времето златни песни, които почти всеки от нас свързва с определени спомени от своя живот”, каза Марков.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново