Недко Недков написа дебютния си роман “Папка “Аутизъм””

Публикувано на чт, 12 Ное. 2020
424 четения

Младият писател и блогър Недко Недков издаде дебютния си роман “Папка “Аутизъм””. Книгата разказва за отношенията между хората, за трудните избори и за безпрекословната любов. Чрез текста си авторът цели да насочи вниманието на обществеността към дефицитните хора от аутистичния спектър и други важни социални теми, които са вплетени в сюжетната линия.
“За да има гласност, трябва да не спираме да разказваме вдъхновяващи истории за дефицитите. Само по този начин хората ще проявят любопитство и ще се информират по-добре. В училищата вече се работи по въпроса чрез така наречената приобщаваща програма. Благодарение на нея вярвам, че следващите поколения ще развият толерантност към дефицитното поведение. За съжаление, това не се случи с мен, моите връстници и тези преди нас. Растяхме с предразсъдъците на обществото и сега продължаваме да “разнасяме” тесногръдието си”, смята Недков.
Недко Недков е родом от град Павликени. Там завършва средното си образование, след което продължава обучението си във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” със специалност “Компютърни науки”. Започва да пише поезия, когато е във втори клас, но талантът му е открит в средното училище. Тогава впечатлява своите ментори с нетипични смесени текстове като есета в стихотворна форма и есета разкази. Носител е на множество грамоти и отличия от олимпиади и литературни конкурси като “Ерато”, “Веселин Ханчев” и др. Литературни критици определят романа “Папка “Аутизъм”” като социално-психологическа драма. Освен писането Недков има разнообразни интереси в сферата на програмирането, психологията, предприемачеството, икономиката, като дори се е занимавал професионално с политика.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново