Млади таланти с отличия от конкурса “Пиленце пее”

Публикувано на ср, 4 Ное. 2020
135 четения

Млади таланти от област В. Търново се представиха отлично на деветия Национален музикален и танцов конкурс “Пиленце пее”. Възпитаниците на Музикалната школа при Младежкия дом във В. Търново, с ръководител Елка Станева и корепетитор Снежина Врангова, спечелиха два златни и един сребърен медал. Първо място с изпълненията си на цигулка завоюваха Десислава Василева и Елена Стоянова, а на второ място се класира Красен Първанов.
Сред отличените с първа награда в конкурса се наредиха също Елия Кълчишкова от читалище “Напредък” в Лясковец и Трио “Христови” от В. Търново. Със златен и сребърен медал се окичиха възпитаниците на танцов състав “Лудо младо” към читалище “Напредък” в Г. Оряховица. Трето място и бронзов медал заслужи Александър Денев от читалище “Иван Вазов” в село Първомайци, а с поощрителна награда бе отличена Детска вокална група “Чичопей”, към същото читалище.
Главен организатор на националния конкурс, който по традиция се провежда в София, е НЧ “Надка Караджова”. Той преминава под патронажа на Министерство на културата, столичния кмет Йорданка Фандъкова и кмета на Община Красно село – Христо Апостолов.
Мисията на форума е да събира фолклорни таланти от цяла България, без ограничение на възрастта. В него се представят ансамбли, танцови състави, хорове, оркестри, клубове по български танци, камерни формации, солисти – певци и инструменталисти.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново