Конкурс за рисунка, мартеница и пано обяви Община Свищов

Публикувано на нд, 5 февр. 2023
279 четения

Конкурс за рисунка, мартеница и мартенско пано обявиха Дирекция „Култура и културно наследство“ и Отдел „Образование“ на Община Свищов. Той е на тема „Баба Марта“ и участниците в него, освен в трите категории, ще са разделени на 4 възрастови групи: от 3 до 6 години, от 7 до 11 години, от 12 до 15 години и от 16 до 18 години.
Всяка рисунка, пано или мартеница трябва да бъде оригинална авторска творба, като форматът за рисунките е по избор, но с максимален размер 50х70 см., а техниката за всички произведения е свободна: акварел, флумастер, молив, колаж или др., посочват организаторите на конкурса. На гърба на всяка творба задължително трябва да бъдат изписани четливо имената на участника, неговата възраст и пълния адрес (град/село, квартал, улица, ?, етаж, апартамент), както и данни за контакт – телефон или e-mail на училището, учителя или родителя. Важен момент е, че родителят/настойникът трябва предварително да разпечата, попълни и подпише Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни, защото творби с непълни данни или непридружени от Декларация няма да бъдат допуснати за участие в конкурса, подчертават от Община Свищов.
Представянето на творбите трябва да стане в срок до 17 ч. на 22 февруари в Отдел „Образование“ на Община Свищов. Творбите ще бъдат подредени в Градската художествена галерия на 1 март, а наградените ще бъдат обявени на същия ден на официалните интернет сайтове и фейсбук страници на Общината, като организаторите си запазват правото да публикуват публично предложенията и да ги използват в подреждането на тематични изложби.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново