Актрисата Горица Радева разказва за змейове и моми в авторски спектакъл

Публикувано на ср, 26 май 2021
736 четения

Великотърновската актриса Горица Радева представя своя авторски рецитал „Змейо, първо либе“ в старата столица. Той е базиран върху пиесата „Змейова сватба“ на Петко Тодоров, легенди и народни песни за змейове и моми. Спектакълът ще бъде представен на 27 май от 19 ч. в Клуб „Мелон“ и на 10 юни от 17, 30 ч. в малкия театрален салон към библиотеката на читалище „Надежда“.

„С този рецитал искам да кажа на публиката, че любовта трябва да бъде приемана във всичките й проявления. Тя винаги е нещо хубаво. В спектакъла Змеят е различния, неприетия, отхвърления от обществото, този който е израснал встрани от останалите, но в същото време той и главната героиня Цена имат истински чиста любов и прекрасни отношения“, казва Горица.

Това не е първият авторски рецитал на великотърновската актриса. Още преди да стане студентка тя представя в Копривщица своя прочит на поезията на Димчо Дебелянов, прави спектакъл и по стихове за Дон Кихот. На една университетска конференция представя рецитал с поезията на Христо Ботев, а по случай Денят на освобождението на Гърция – по творби на Никос Казандзакис.

Горица Радева е от В. Търново. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Надежда Сейкова, а след това и магистратура „Театрален мениджмънт“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. В момента Горица е докторант по Маркетинг в УНСС. Близо 2 години работи в Драматичен театър Търговище.

Спектакълът „Змейо, първо либе“ е финансиран със средства по програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“.

Николай ВЕНКОВ 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново