Д-р Сибила Маринова се включи като ментор в кампанията за донорство на ВМА

Публикувано на нд, 14 май 2017
621 четения

Д-р Сибила Маринова, началник на ОАИЛ при МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов  във Велико Търново, и координатор по доноство за областта, се включи като ментор в кампанията за донорство, която се проведе на  11 май във Военномедицинската академия в София. Заедно с нея ментор беше и д-р Мирослав Ненков, анестезиолог във ВМА, а сега заместник здравен министър.

Идеята за кампанията  идва  от мотористите от най-голямата мото-организация в страната  “Sofia Riders”, а д-р Маринова беше избрана за ментор, тъй като Агенцията по трансплантации оцени работата и, заедно с колежката и д-р Ваня Лъчезарова, като най-добра в страната в Националната информационна кампания за донорство. Затова пред мото обществото  бе засегната темата за същността на донорството, а също бе отправен призив и за повишено внимание на шофьорите, предвид на активния мото сезон, който вече започна.

Преди дни великотърновките д-р Маринова и д-р Лъчезарова  преминаха специално обучение от водещи испански специалисти в областта на донорските ситуации. Това бе финалът на обучението, което ги прави легитимни международни обучители на колеги за координатори по донорство.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново