Три фирми ще работят по проекта за 6 млн. лв. в Горна Оряховица

Публикувано на нд, 14 май 2017
1640 четения

Три фирми са спечелили обществената поръчка за извършване на строително-монтажните работи по мащабния проект за обновяване на градската среда в Горна Оряховица. Общо десет компании от цялата страна участваха в конкурсната процедура.

Най-сериозна е била конкуренцията за определяна на изпълнител за позицията „Реконструкция, модернизация и въвеждане мерки за енергийна ефективност на градския площад І етап”. Там оферти са подали 6 фирми, а победител е „Политрейд кънстръкшън” ЕООД. За изграждане на кръговото кръстовище между сградите на пощата и Общината са се състезавали 5 фирми, а на първо място е класирана „Еко традекс груп” АД. За реконструкцията и модернизацията на парк „Детски кът” е кандидатствала само една фирма „Билдинг Комфорт” ЕООД.

В момента тече срокът за обжалване и ако няма подадени жалби, през тази седмица ще бъдат изпратени писмата до фирмите за сключване на договор. Според разчетите, ремонтът на парк „Детски кът” и изграждането на кръговото кръстовище трябва да приключат до края на тази година, а площад „Георги Измирлиев” е преходен обект за 2018 г.

Модерен градски център, детски парк и ново кръгово кръстовище ще бъдат изградени в Горна Оряховица. Близо 6 млн. лв. ще бъдат вложени в проекта, за който общината спечели финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж”. Средствата ще бъдат използвани за три основни обекта. Благодарение на проекта изцяло ще бъде реконструиран централният площад и пешеходните подходи към него. Четири водни каскади и сух фонтан ще заменят остарелия шадраван. Изцяло ще бъде премахната старата мраморна настилка и ще бъде заменена с клинкерни павета и гранитни ивици. В южната част на пешеходната зона ще бъде разположена детска площадка по всички европейски изисквания.

Нова организация на движението в центъра с кръгово кръстовище ще отпуши най-голямата тапа с нарасналия трафик в Горна Оряховица. То ще бъде разположено между пощата и Общината. Емблематичният парк „Детски кът” с площ от 53 дка ще има модернизирана алейна мрежа, зони за разходки и пикник, фонтан, мултифункционална спортна площадка и детски съоръжения, ново осветление и т.н.

Златина ДИМИТРОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново