Жена даде 66 000 лв и 200 грама злато на телефонен измамник

Публикувано на нд, 30 юли 2017
2543 четения

Автор на удара е горнооряховец, арестуваха го с с парите и бижутата

41-годишен горнооряховец е бил арестуван при светкавична акция, след извършена телефонна измама в Русе. Около обяд в четвъртък  служителите на реда получили сигнал за извършена телефонна измама по сценарий “подпомагане на полицията за залавяне на телефонни измамници”.
35-годишна русенка получила обаждане по телефона от непознати, представили се като полицаи, които поискали да им съдейства за задържането на група измамници. Успели да я убедят, че тя ще е поредната им жертва. Така жената се съгласила да предаде около 60 хил. лева и друга сума във валута, както и около 200 грама златни накити, които изхвърлила в плик през терасата на дома си. Скоро обаче се убедила, че е измамена и веднага позвънила в полицията.
Незабавно бил създадена организация, при която започнали оперативно-издирвателни действия.  На изхода от Русе, в посока Плевен, служителите на реда спрели лек автомобил, управляван от 41-годишния П.П. от  Горна Оряховица, криминално проявен, включително и за телефонни измами. В автомобила са открити пари в левове и валута също и  златни накити. Установено е, че сумата е била в размер на 66 хиляди лева, стойността на златото се изяснява.
Предстои Районна прокуратура – Русе, да привлече лицето в качеството му на обвиняем и да го  задържи за срок от 72 часа.

Действията по разследването продължават.

Мария НЕДЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново