Дъжд от златни медали за фотографа Генчо Петков

Публикувано на пн, 2 юли 2018
2048 четения

Пет златни медала от различни фотосалони, които се провеждат под патронажа на Световната федерация за фотографско изкуство (FIAP), спечели през изминалия месец великотърновският фотограф Генчо Петков. Казва, че това е най-силният му месец откакто въобще се занимава с фотография.

Последният от златните медали майсторът на фокуса получи от петото издание на Международния фотосалон – Пловдив, който се провежда под патронажа на FIAP и още няколко престижни фотографски организации.

Генчо Петков обясни, че е представил 24 фотографии за различните категории на фотофорума, от тях са били одобрени 11. Той е българският фотограф с най-много фотоси в конкурса. Спечелил е златен медал на FIAP за снимката “Гола линия”, представена в раздела “Портрет и тяло”, и две дипломи, а за цялостното си участие е получил плакет за най-добре представил се български автор.

В шестте категории на фотосалона участие са взели общо 4438 снимки на 351 автори от 50 държави на 5 континента, а до състезателната част са били допуснати 944 фотографии на 282 участници.

Финалната селекция е журирана от квалитетен международен състав в лицето на Ромейн Неро, Марко Бартолини, доц. Петър Абаджиев, Димитрина Андреева и Александър Иванов.

Другите двама великотърновски фотографи, които са участвали в пловдивския салон, са Мирослав Момински и Никифор Тодоров. Момински е получил две дипломи, отличен е и от Американската фотографска асоциация в раздел “Отворен – Цветна фотография”.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Георги ПЕТКОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново