Във В. Търново започва обучение на асистенти на стоматолозите

Публикувано на вт, 14 Ян. 2020
1065 четения

Центърът за професионално обучение към Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна, организира курс за обучение по професията “Асистент на лекар по дентална медицина” за пръв път във Велико Търново. То ще се проведе във филиала на университета в старата столица, намиращ се на ул. “Михаил Кефалов” № 2 (сградата на Хуманитарна гимназия). Срокът на обучение на асистентите е 8 месеца при общ брой часове 960 (390 теория и 570 практика). Документите на кандидатите се подават на място във филиала до 25 февруари всеки работен ден от 08,30 до 17,00 ч.
Асистентът може да работи в амбулатории (индивидуални и групови практики) за първична или специализирана дентално-медицинска помощ, в дентални или медико-дентални центрове.
Филиалът на МУ – Варна, във В. Търново беше разкрит преди 4 г. по инициатива на кмета Даниел Панов и със съдействието на ОбС. През лятото на 2015 г. бяха приети първите студенти, а през октомври м.г. се дипломира първият випуск от 16 медицински сестри и 17 акушерки.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново