Отличиха осем проекта в конкурса “Посланици на здравето”

Публикувано на вт, 14 Ян. 2020
64 четения

Осем проекта на ученици от Великотърновска област са допуснати до участие в XII издание на Националния ученически конкурс “Посланици на здравето” 2019/2020 г. Надпреварата се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. Общо 60 са одобрените проекти на ученици от 1-ви до 12-и клас.
“Супер Здраве и госпожица Хигиена” е озаглавен проектът на ученици от ОУ “П. Р. Славейков” – В. Търново, с ръководител Грета Косева в категорията от 5 до 7 клас. В нея се състезават още разработките “Здраве от чиста Земя” на ОУ “Иван Вазов” – Г. Оряховица с преподавател Калина Йорданова, “Здравето е в нашите ръце (Да се храним здравословно и да спортуваме)” на СУ “Цветан Радославов” – Свищов, с ръководител Татяна Митева.
В третата възрастова категория 8-12 клас са одобрени “Химия в храната” на ПГ по туризъм “Васил Берон” – В. Търново, с ръководител Албена Иванова и “Споделената храна е по-сладка и здравословна” на ПДТГ “Димитър Хадживасилев” – Свищов, с ръководител Марияна Любенова. Сред одобрените проекти е и “Здравословен модел на хранене при активно спортуващи ученици 5-12 клас – ключ към високи спортни постижения” на Спортното училище “Георги Живков” във В. Търново, ръководен от Стефан Стефанов и Мирослава Петърчева.
Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 10 май, a официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни. Тогава на официална церемония ще бъдат отличени авторите на 60-те проекта-финалисти. Наградени ще бъдат 9 проекта, класирани съответно на първо, второ и трето място в трите възрастови групи. Ще бъдат отличени и 3 проекта, класирани за поощрителни награди.
Конкурсът е организиран от Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, БМЧК и др.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново