Златни и сребърни медали за свищовските хокеисти до 16 и 18 г.

Публикувано на ср, 24 юни 2015
155 четения

На обновения и реконструиан ТИТ – Свищов, се проведе първото издание на турнира за купа “Свищов” за юноши и девойки до 16 и 18 години. Турнирът бе организиран от СКХТФ “Дунав” – Свищов, БФХТ и Община Свищов и е включен в спортния календар на БФХТ.
Участваха 6 отбора, разделени в две възрастови групи. При 16-годишните  СКХТФ “Дунав” победи СКХТ “НСА” – София с 4:1 и СКХТ “Евлоги Георгиев” – гр. Тръстеник, с 8:4 и безапелационно спечели купата и златните медали. Голмайстор на турнира стана Анатоли Лозанов с 8 гола.
При 18 годишните  свищовският “Дунав” победи СКХТ “НСА” – София с 12:0 и загуби от отбора на СКХТ “Бяла” с 1:2 и зае второ място в класирането. За най-полезен състезател бе обявен свищовският хокеист Владимир Кръстев.
Представител на БФХТ беше националният треньор Стефан Чавдаров. Купите за първо място бяха връчени от зам.-кмета на Община Свищов Виктор Майсторов.
Турнирът беше проверка преди Европейското първенство за юноши до 18 години, което ще се проведе в Минск, Беларус. В него ще вземат участие двама свищовски състезатели – Владимир Кръстев и Цветомир Блажев, и мениджърът на националния отбор д-р Николай Марков.
СКХТФ “Дунав” изказа своите почитания към невероятната свищовска публика и сърдечно благодари на всички спонсори, без чиято подкрепа провеждането на турнира бе немислимо.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново