Павликени чества 60 г. от участието си в “А” група с мач срещу “Левски”

Публикувано на ср, 24 юни 2015
168 четения

60 г. от участието в “А” група ще отбележат подобаващо в Павликени. Проявите са част от празника на града 29 юни, когато  се навършват 72 г. от обявяването на Павликени за град.
Кметът на града инж. Емануил Манолов и зам.-кметът инж. Венцислав Иванов  обявиха подробностите по футболния празник, който ще бъде в неделя, 28 т.м. През 1955 г. местният “Червено знаме” влиза в елита, като тогава в него са участвали 17 футболисти.
Двама от тях – Петър Трайчев и Никола Ганев, още са сред нас, те ще получат почетни плакети от БФС. Поканени са наследниците на другите 15 играчи, а общо са отправени 200 покани към футболисти, съдии, спортни деятели от Павликени.
В неделя от 9:30 ч. е изложбата в Историческия музей, а час по-късно на обновения стадион започва приветствието на кмета инж. Емануил Манолов и награждаването на участниците. Над 120 ветерани ще получат плакети от Общината, сувенирна чаша “60 г. от участието в “А” група”, флагове и още награди.
Кулминацията на футболния празник пък е приятелският мач от 11:00 ч. между ветераните на “Павликени” и столичния “Левски”. За “сините” се очакват имена като Ангел Станков, Стефан Павлов, Емил Спасов, Валери Греков, Пламен Николов, Виторио Павлов, Красимир Чавдаров, вероятно ще има и попълнения от ЦСКА. Официални покани за футболния празник са отправени до президента на БФС Борислав Михайлов, председателя на ЗС на БФС Трифон Иванов, към Валентин Михов, който е и бивш футболист на павликенския тим.
Това ще бъде и първата проява на реконструирания градски стадион след завършването на проекта, по който бяха изградени нови съблекални, нови трибуни с 3500 седалки, огради за официалния терен и тренировъчните игрища, реновирана бе спортната хижа, напълно готов е и плувният басейн.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново