350 гимнастички участваха на държавното първенство във Велико Търново

Публикувано на ср, 24 юни 2015
651 четения

Над 350 гимнастички от 43 клуба от страната взеха участие в проведеното в ДКС “В. Левски” Държавно първенство категория Б. Клубът домакин “Етър Елит” се представи с 12 гимнастички в 3 възрастови групи. Най-доброто класиране постигна при жените действащата треньорка и съдийка на клуба и картотекирана състезателка Ива Стойчева, която зае трето място – отборно с Денислава Начева. Денислава изигра прелестно съчетанието на топка и успя отново да се качи на стълбичката, като зае второ място.
Вторият отбор на “Етър Елит” при жените – Аксения Тодорова и Елмира Камушева, са осми отборно. Индивидуално Елмира Камушева е шеста в многобоя и на обръч.
При девойки младша възраст, ансамбълът в състав – Илинда Маркова, Тереза Янева, Жулиета Сеизова и Ясмин Петкова изиграха съчетанията си добре и влязоха в осмицата. Девойките старша възраст – Деница Друмева и Ралица Йорданова, останаха на четвърто място – отборно. Деница се подреди седма на топка, Ралица е пета на лента и шеста в многобоя. Ансамбълът на клуба в тази възраст остана девети, след груби грешки по време на първото изиграване.
“Много съм щастлива за така жадувания медал, особено за Ива Стойчева, която е пример за упоритост и вяра. Доволна съм от представянето на момичетата и на постоянния им напредък. Всяка година показват по-добри резултати и по-съсредоточена работа”, коментира треньорката Савина Ганчева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново