Жилсон Варела стана национал на Кабо Верде

Публикувано на вт, 23 окт. 2018
147 четения

Нападателят на “Етър” Жилсон Варела стана национал. Таранът дебютира за националния отбор на Кабо Верде в квалификацията за Купата на африканските нации при гостуването на Танзания. Мачът се игра в Дар ес Салам по време на паузата в първенството и завърши 2:0 за домакините, които пропуснаха и дузпа. Жилсон Варела влезе в 78-ата минута на мястото на Рикардо Гомес и записа първите си минути с националния екип. За Кабо Верде като титуляр игра бившият играч на “Левски” Гари Родригес, който сега е в “Галатасарай”, а сред резервите пък бе Стивън Перейра, настоящ футболист на ЦСКА.
Сайтът на Футболната федерация на Кабо Верде посвети специален материал за дебюта на Жилсон Варела. “Нападателят на първодивизионния “Етър” от България Жилсон Варела вече е част от националния отбор и на него ще се разчита в квалификациите”, пише в материала, като е цитиран самият Варела: “Това са моменти, които не мога да обясня, просто ги живея, уникални моменти в живота ми и гордост да бъда част от това семейство”, каза Жилсон – играч на първодивизионния “Етър”, пише в статията.
Кабо Верде, чието прозвище е “сините акули”, първо на 12 октомври бе победил у дома Танзания с 3:0, но загуби втория мач с 2:0 и в момента е трети в групата си с 4 точки, лидер е Уганда с 10 точки.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново