Кметът на Свищов прие държавните шампиони по хокей на трева до 12 г.

Публикувано на пн, 22 окт. 2018
142 четения

Малките свищовски хокеисти, които станаха шампиони на държавното първенство по хокей на трева при деца до 12 години, бяха приети в сградата на община Свищов от кмета Генчо Генчев. Националните шампиони бяха придружени от председателя на СКХТФ “Дунав” Мариана Маркова и своя треньор Радослав Радков. Спортният журналист Николай Константинов подчерта, че това е голям успех, защото от много години Свищов не е имал национален шампион в колективен спорт. Децата споделиха, че успехът им е постигнат с много постоянство, труд и много тренировки, но най-вече са имали силна мотивация и са повярвали в себе си, за което благодариха на треньора си Радослав Радков и на мениджъра на отбора Николай Марков.
Кметът на Свищов благодари на децата за отличното представяне и ги посъветва да продължават да тренират все така уверени в своя успех, след което награди клуба с почетна грамота, а на тримата най-добри състезатели, отличени от Българската федерация по хокей на трева, връчи индивидуални грамоти с благодарност за техния принос в популяризирането на Свищов.
Държавните първенства по хокей на трева за деца до 12 г. и момичета и момчета до 14 г. се проведоха в Албена, като “Дунав” (Свищов) участва с отбори и при двете възрасти. При 12-годишните малките свищовски хокеисти победиха отборите на “Петър Берон 2009” (Пловдив) с 3:2, “Хеброс” (Харманли) с 4:2, на следващия ден реализираха още две победи, с които заслужиха златните медали и шампионската купа. Индивидуални награди от отбора получиха Стиван Петров – за най-полезен играч и за най-атрактивен гол на турнира, и Николай Пенчев – за най-добър вратар.
При момичета и момчета до 14 години състезателите на “Дунав” се класираха на 4-то място от десет участващи отбора, като на полуфиналите загубиха минимално с 2:3 от отбора на Пловдив. Индивидуална награда – статуетка за най-добър защитник, получи свищовлията Даниел Стефанов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново